december

här ligger jag och är julig och vacker. lol, nej. gårdagens smink och glitter i ansiktet (som lyckligtvis inte syns på bild) från gårdagens andra luciafest. jag kan ju faktiskt skriva om kvällen här eftersom jag inte har något bättre för mig. 
 
som sagt, lucia. om ni läst på srb-bloggen känner ni till angelica, vår hyresvärds mamma. hon är världens mest fantastiska kvinna. jag ska tillägna ett helt inlägg till henne någon gång i framtiden. men i alla fall, eftersom vi befinner oss i berlin och därmed inte kunde medverka i något luciatåg i år frågade vi angelica om vi inte fick sjunga lite för henne. svenska sånger om ett helgon som tyskland egentligen inte har någon koppling till alls egentligen. (hur kan inte hela världen vilja hylla ljusets drottning?) sagt och gjort. vi for till ikea för att införskaffa pepparkakor, lussebullar och glögg att bjuda på och vi förberedde med julgransglitter och ljus med tillhörande manschetter. sedan gick vi till angelica klädda i vitt och sjöng. detta var bara början på en helt fantastisk kväll. 
 
angelica hade bjudit över grannar och vänner och ordnat med mat och mousserande vin för att fira lucia med oss. personligen gjorde jag något som jag var helt säker på att jag inte skulle göra förrän jag kom tillbaka till sverige - JAG ÅT KÖTT. men det var bara för att det var angelica som bjöd. hon hade dukat upp med crêpes, kycklingklubbor, världens godaste hemgjorda chutney, nybakat bröd med med ostar, chokladkaka med ingefära och sådant gott. jag älskar angelica. dessutom fanns det två bebisar där!!!! en var fyra veckor gammal och en var sex veckor. de andra gästerna var också helt fantastiska såklart. och jag ska antagligen få bli barnvakt hos en av familjerna. livet alltså.
 
kvällen hos angelica kunde ju tyvärr inte fortsätta för evigt, så vi drog istället till schlesi. jag och jill till oscar på kvällens andra luciafest och katta och sigrid till herman och lena. sen möttes vi upp på chesters och dansade till hiphop. resten är historia. 
 
hörs

RSS 2.0